Útěk do noci
Kol spoutaných kmenů borovic
voněly suky
a vrané stříbro pod srpkem
průklestem pocestní napolo byli
svítáním předejíti.
Pro rosu jejich oči zřely
držíce se snu jak ona trav
víčka vůkol se otvírala
a barvy právě.
"Odkud vás vede noc?"
ptalo se soucestí u kříže
provlhlé divizny sametově
vyhání mlhu
jež smolně temné pěšiny
ukrajuje sobě před zády.
Jehličí servané perutěmi
a duše poutníků v šlépějích kalní
nad bořinu vzlétnul hřích
kámen o tom všem krví křičí
jdou těla odsud dál
po krocích k žíznivému poledni.
"Nechť vás vede den",
promluvil k cestám křižovaným
vševidoucí jas
dvě skvrny v bezmezné pláni
bělí žár než dlaně mlčky
ztvrdnou na kámen.
Přečteno 384x
Tipy 16
Poslední tipující: Sweet KiWi, enigman, zelená víla, Agniezka, isisleo, WAYWARD, Psavec, hašlerka, Bíša, labuť, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)