.
Souznění
Poeta když snívá, létá nad oblaky,
a jeho múza zas vetkne slovům rým,
má jistě velký sen - sám netuší jaký,
aby pak procitl na trnech ostružin...?
Sám možná nechápe, jakou silou vzlétá,
obtěžkán závazkem ke krásné rodné řeči,
někdy však věta, když po múze je veta,
ustrne v křeči div jej nerozbrečí...!
Vzlety a pády v něm nikdy nevyhasnou,
obnaží na odiv témata závažná,
a tak jen snílci, nad jeho umem žasnou
a pouze křupan jej bere za blázna!
Vždyť jako na strunách svá slova rozeznívá
vyzývá k souznění i všechny přítomné
s ním každé srdéčko, jak hlas ve sboru zpívá
vše hezké – české je, a krásně spisovné...
.
Velmi pěkná....ST..
13.08.2020 22:13:48 | Jaruška
Básník duší..St.
14.05.2016 13:12:39 | tvořilka
Dobré rady ráda si zapíši-
jen někdy se stává,
že je nenajdu.
Je dobré kamarády mít
když někdy nedaří se
s češtinou souznít.
14.11.2009 18:36:00 | s.e.n
Souznění s češtinou je neméně krásné jako souznění se ženou, však na rozdíl od ženy, bude pravděpodobně trvalejší :-)) ST!
08.11.2009 08:14:00 | poustevník Jirka
hmm,nádherné souznění ST.
04.11.2009 18:48:00 | Acham