Jsem mladá,
- život zkoumám,
a ten ránu za ranou mi dává,
a tak ve snech radši bloumám.
Zkušeností příjmám dost,
nkdy pláču, a někdy,
pěji svou ódu na radost,
a radostí skáču.
Není to procházka růžovým sadem,
chytej se maličkostí,
a neumřeš hladem,
když poznání tě hostí.