Anděl se zlomeným křídlem,
nemůže létat.
- nemůže se vzdělávat a vzkvétat -
Anděl se zlomeným křídlem,
nemůže létat.
- nemůže síť své budoucnosti splétat -
Anděl se zlomeným křídlem,
nemůže létat.
- žádný muž před ním nebude smekat -
Anděli, nezoufej,
neshazuj naděje všecky,
vždyť nespadls' z takový vejšky.
Spíš volej dík a vzívej bohy,
ty milosrdná stvoření,
co ti k páru křídel,
dali i nohy.