Strom
Na místě stojí, ani se nehne,
kořeny minulosti ho svírají v zemi pevně,
hledá v lese sromů, a čeká dne,
kdy mezi nimi stát už nebude.
A uprostřed lesa svoje větve natahuje,
sebevíc se rozpíná, jiných stromů se netkne,
jak nemoc a hniloba ho prostupuje,
kde dřevorubec, jenž korunu mu setne?
Jeho kůra vysychá, jak nepříchází deště,
a pod neustálým větrem listů padání,
ač mohutným zdá se kmen být ještě,
často moře smůly uroní.
I jeho plody dávno všem zhořkly,
už nikdo je víc nechutná,
v letokruzích psané vzpomínky,
a historie šťastná i smutná.
Přečteno 378x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Netty de Touvenell, padající do neznáma, *whatsoever*, Lady Carmila- Políbená mlhou..
Komentáře (2)
Komentujících (2)