Konec pohádek
Anotace: o těch co se nemůžou sami hájit. hajme je a zabraňme jejich odchodu! dokud je čas
Pod rouškou noci,
kráčejí městem
s vědomím moci
a přátelským gestem.
Snad nahání strach,
možná z nich jde hrůza
a neznámý pach
doprovází múza.
Jsou to jen bytosti,
co známe z pohádek,
zbaveni milosti
a věčných radovánek.
To My jsme je stvořili
a teď je vyháníme,
rytíře,co se dvořili
teď radši upálíme.
Ničíme jejich svět
pro blaho našeho
a v kráse mladých let
potomka našeho,
nebude pohádek,
co za nás bylo.
Teď kráčí se smutkem
a věčným zármutkem
setmělou ulicí
a slzou na líci.
Už ve chvíli,
kdy jsme je spatřili
tak jsme je zradili
a také prodali.
Zklamáni osudem
vrací se domů,
s větrným poryvem
a pláčem sta hromů.
Nebe se zablesklo
a hrom uhodil.
Nádvoří utichlo,
zvon naposled zazvonil.
Komentáře (4)
Komentujících (4)