Na břehu jezera
nebe s vykradenými hvězdami
bylo mu svědkem
když na zamrzlém jezeře
počítal lodě
a uviděl jedinou
v rukou zatoulaného chlapce
se zlatými vlasy
utopenou v prokřehlých dlaních
když počítal lodě
a do kapes zatékala tma
z korun jezerních baobabů
načesanými pramínky
malířky Hedviky
na kterou nezapomněl
jen na druhém břehu někdo zatleskal
a hejno racků
roztrhalo nebe pro vycházející slunce
Přečteno 332x
Tipy 26
Poslední tipující: Koskenkorva, Impresse, Lizzzie, Churry, Andee, LeeF, zelená víla, Holis, Zefi, labuť, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)