C´est la vie
V temném podzimním podvečeru
dívám se z okna ven.
Zasmušile přemítám o životě
a smutně koukám, jak umírá den.
Na ulici mezi tím si vítr s prachem hraje.
S prachem cest a kousků nás,
hraje si před okny smutného melancholika
a jak strážník vězně jej chytaje.
Chytaje i poslední zbytky světla
a halí temnou ulicí do černočerné tmy.
I vítr ustal a prach šel spát,
venku začal koncert ticha.
Libozvučné ticho a melancholie zní temnou krajinou.
To krásné ticho ve skutečnosti truchlí nad zánikem dne,
trudomyslně se dívám do tmy a nasávám to božské ticho.
Jako blázen dívám se, jak dnešní den hasne.
C´est la vie!
Přečteno 267x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
Komentáře (0)