V promoklé zemině
než navlhlé lokny vypadaly mračnům
z berančích hlav
a rozpustily se v příkopové louže
ve kterých skřivani skládali písně o šípkových keřích
a slunci, jenž krade poslední teplo z hnízd
aby samo nezhlaslo
svlékala se ve vyšeptané osice
pro hnědé oči mrazivé hloubky
pro ruce lovce se žilnými kořeny v svaloví
pro tělo geparda nad dohnanou gazelou
svlékala se ve vyšeptané osice
z dívčiny košilky v nahotu ženy
strachem přibitá k promoklé zemině
polykala bolest s drobnými háčky mladých kopřiv
s hlavou k oblakům
jelikož dešťové kapky
přelhaly panenské slzy
v jejích očích
Přečteno 429x
Tipy 27
Poslední tipující: Koskenkorva, verrinnka, HarryHH, LeeF, Impresse, zenge, Zefi, hanele m., ilona, CORONATION, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)