Rosa
Anotace: co přinesl nový den...
První kapka rosy padla na krvavé ostří,
však na světě již není místa pro tři,
co pod závojem z křídel nočních motýlů
hloupě a zbytečně čepelí do týlu
zabiti byli.
První kapka rosy padla na zlomené kopí
na louce u lesa, kde zůstávají stopy
otisklé v blátě a kaluže krve,
kde se tři rekové o život prve
zoufale bili.
První kapka rosy padla na štít puklý v půli,
věčné hry osudu - a nyní tu kvůli
troše nenávisti a kopci zloby
nachové skvrny posměšně zdobí
kabátec bílý.
První kapka rosy padla na pobodaná těla
co dnes již nežijí, ač zas by jistě chtěla
pocítit slunce - byť to už jenom zteží -
vždyť jejich kosti i s místem, kde leží,
zarůstá býlí.
Přečteno 357x
Tipy 10
Poslední tipující: zelená víla, labuť, CULIKATÁ, WhiteSkull, Houda
Komentáře (3)
Komentujících (2)