Lament
K čemu je čest a k čemu je víra
když zrada si dál svá vítězství sbírá?
Vlk vlku člověkem, muž muži vlkem,
problémy neřešit perem, však lukem
rozdávat pozvánky s husími letkami
na koncert umrlých za pekla branami!
K čemu je přátelství a k čemu láska,
když tváří člověka je jen a jen maska?
Ochota? K ničemu! Upřímnost? K smíchu!
Čistota? Slabost jen! Svůj život v hříchu
žijí a nemyslí před svými pletkami
na koncert umrlých za pekla branami!
K čemu je moudrost a nač míti pokory?
vždyť ta obzvláště je potravou pro tvory
ze tmy, co pohrdavě stojí zády,
když jeden jim pomáhá či dává rady
a ukáže, že míří temnými cestami
na koncert umrlých za pekla branami!
Přečteno 292x
Tipy 11
Poslední tipující: Miroslav Možný, zelená víla, Rhiana E. Nebresk, Izza, Psavec, labuť, WhiteSkull, Houda
Komentáře (1)
Komentujících (1)