Bytostný paviník.
Anotace: Slyšně pominul den.
Půvaby vzduchem rozlité,
probuzení do chladného rána
roznítí vše v něm skryté –
potají rozmotává krev,
jež mu slepě proudí v žilách.
Rozumem oslepen snad,
nutkavě pokouší svůj stín,
okovy, ve výšce hlad,
vlídným posunkem odehnal ji –
a skleněné sošky rozevlátých hranic.
Oblety usoužen paletník
v rozličných barvách padá
v momentu radosti zrada –
bytostný paviník.
Přečteno 324x
Tipy 5
Poslední tipující: JohnyD., CULIKATÁ, ewon
Komentáře (0)