Dusí mě - nás

Dusí mě - nás

Dusí mě vědomost reality
jež každým krokem se zmítá
ty slova a myšlenky
ta bolest v jarních vůních skrytá

po stopách zrozených fialek
bezelstné vzpomínky
po listech kanou

vidím je - slyším
dlouho však nezůstanou

otevřené oči s pohledem do korun stromů
ztracená naděje nevrací se domů
zapsaný život váš v srdci mém
nemůžu zapomenout - nechci

těžko se od srdce radost prožívá
když někdo
s vámi spojený svoji roli dožívá

tak nevinně a zbytečně
láska nás opouští
když osud se na nás
svých her dopouští

Usínám v mechovém objetí
nemyslím na to prokletí
topím se v chapadlech smuteční vrby

a v dlaních si chráním vaše duše
tak jako v mysli každý okamžik
nechci vás opustit - je to snad hřích?

/najednou k zemi začal se snášet sníh
a ve vločkách ztracené střepy poznání
ve chvíli roztátá jména na mramoru
a v krvavých růžích vpité slzy

tiše krajem se ozývá...

(chladná zima)

...však shledáme se

- brzy.../




...

v té bezmoci
Autor padající do neznáma, 29.03.2010
Přečteno 314x
Tipy 25
Poslední tipující: Gudula, honnnzik, bejbyyyy, zlomený a nanicovatý -__-, hašlerka, strašidýlko-střapatý, Psavec, Lenullinka, zelená víla, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Zajela jsi mi svými pocity až pod kůži! Pocity jako na dlani...ač smutná, moc se mi líbí!!!

29.03.2010 12:51:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel