XII. (sbírka Temnoty)
Anotace: poslední závěrečná báseň sbírky Temnoty
Sbírka:
Temnoty
Máš světlo ? Dej mi ho, podej mi je!
Tápu jak slepec, bloudím bez cíle
Jdu ve vichřici, v bouři zběsilé
já slepec snů a blázen harmonie
Mé zlo je snění. Co je poezie?
Železná košile,
až do duše ostny zarylé
crčí z nich rudé kapsy nostalgie
Blázen a slepec, bloudím hořkou zemí
a cesta dlouhá zdá se mi
a jindy krátká naopak
Vrávorám od nadšení k agónii
a nesu, co lze unést jen tak tak.
Což neslyšíš jak kapky stesku bijí.
Přečteno 376x
Tipy 12
Poslední tipující: carodejka, isisleo, Psavec, labuť, CULIKATÁ, Denael
Komentáře (1)
Komentujících (1)