Malichernosti
kolem mě
slova
zhlížím němě
na tvá ramena
vždyť ta slova nejdou ti k srsti
ale co na tom komu záleží
na potrhaném motýlu
jež daleko a stěží
poběží vstříc pahýlu
který zůstal z našich srdcí
zapalte miliony svící
a položte nás do měkké hlíny
z kukel se přeci vždycky vyklubou motýly…