Chtěla bych nakreslit
Anotace: Jak drtivou sílu má sklíčenost?
Chtěla bych nakreslit střípky hvězd,
které usínají v tvých slzách,
a z jejichž vláhy můžou k ránu kvést,
ty střípky i hvězdný prach.
Chtěla bych nakreslit stříbřitou hladinu
ztracených snů v těch očích,
co mizí každou hodinu
pod tíhou tužeb nočních.
Chtěla bych nakreslit celý svět
přesně tak, jak mě bolí,
jenže by z něj nebylo nic vidět
pro barvu lesů, skal a polí.
Všechno by bylo černo černé do ztracena,
všechno by ukryl chladný stín,
a jaká by toho obrazu byla cena?
Nevyčíslitelné mládí hlouposti.
Mrzí mě pohled na slunce
a je mi líto deště,
když vítr fouká lehounce,
já žiju. Žiju ještě?
Přečteno 326x
Tipy 22
Poslední tipující: Gabrielle, Trystan ap Tallwch, pamp_elka, James Libustka, Metcheque, hašlerka, Chašmodský, Psavec, 4LJFilip, rezina, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)