Anorexie
Anotace: Minule jsem o ní sledovala pořad.Je to hrůza.
Anorexie
Človíček tenký až v zádech mrazí,
čítajíc sotva 30 kilo
za potravou on nevyrazí
raději zemřít, nechá tělo
Proč se tak trýzní a zdá sobě tlustý?
Kde jeho žití-pud záchovy?
Je jeho život tolik pustý?
To na duši má okovy.
Co se to v hlavě jeho děje?
Kam myšlenka mu odplula?
Proč je tolik pln beznaděje?
Myslí si že je, pod-nula.
Lékaři ti jsou na něj krátcí
ani on rady si neví s tím,
proč život mezi prsty ztrácí?
To jiní přispěli vzorem svým.
Ti co chválí jen za dobrý výkon
když jim ho dáš,pak chtějí víc
a pokud přijde kolene výron
jen kritice určena tvá je líc
pak člověk lehce pozbude víry,
že po noci zas přijde den
a tak poslední němý výkřik,
do okolí vyšle jen
bez lásky duše hlady chřadne
na těle pak už nesejde
pro bytí důvody nemá žádné
ze světa raději odejde
anděla právě potřebuje,
co vstoupí náhle do cesty
ať ten s ním chvíli žitím pluje
a ukáže mu rozcestí
ukáže mu že není nula
a netřeba být nejlepší
aby láska ho ovinula,
sám sebou byl již pozítří
na rozcestí už pak ví kudy,
kterou cestou se vydat má
jeho květ lilie k proudu vody
konečně správný směr svůj má
každý květ lilie v sobě nosí,
plný je kdekterý světa kout
málokdo slyší toho co prosí,
tak necháme kvést ?
Nebo uvadnout ?
Přečteno 520x
Tipy 19
Poslední tipující: teď už nikdo, K.k.k.Kajluška, Hachi, Mareritt, Bíša, ilona, Psavec, labuť, Květka Š., CULIKATÁ, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)