Lež
Anotace: (...)a žádná daň není malá za trochu kouzla z ní teď anděl z nebe padá a křídla za rohy vymění(...)
Lež svou hru naplno rozehrála
však pravda se už ukazuje směle
o tom pochyb není žádná
ač lež se nám zatím jen směje
lež krutá protivnice je
snad jak v pohádkách je psáno
pravda nakonec vyhraje
ač mimo pohádky to není pevně dáno
neb neplatí to ve světě známém
zde je mnoho věcí zlých
člověk nespokojí se již s málem
a zlo se vkrádá do snů mých
vždyť v tomto světě zkaženém
i zeleň zlo v sobě má
a člověk, kterého chovám v srdci svém
se jejím kouzlem zlákat dá
a žádná daň není malá
za trochu kouzla z ní
teď anděl z nebe padá
a křídla za rohy vymění
tak z nebe začne padat déšť
to nebe anděla oplakává
za vše může ta krutá lež
a anděl v zapomnění upadává
Přečteno 327x
Tipy 8
Poslední tipující: hašlerka, Boudicca, WAYWARD, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)