Tklivá melodie

Tklivá melodie

Anotace: o smutné náladě vložené do hudby

TKLIVÁ MELODIE

Slyšíš ty tóny, které vábí mé uši,
slyšíš tu divnou melodii?
Snad zbaví mne smutku, tak jak se sluší,
snad uslyším konečně poezii

Vnímáš ten rytmus, podivné chvění,
tak zvláštní a zároveň chladné?
To není mýtus, ani snění,
je to obyčejné a snadné

Tóny se stupňují, housle dál hrají,
klavír však mlčí a něco tají,
kytara brnká a rumba koule šumí,
umělec na nástroje hrát vskutku umí

Však hudba je smutná, nejeví radost,
vyjadřuje pláč a také starost,
v tónech cítím jen ironii,
vždyť poslouchám tklivou melodii
Autor Andrea de Taverne, 04.01.2006
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí