Zapalte hranice?
Anotace: "Zapalte hranice, ať čarodějka plá!" I dnes se pálí "čarodejnice"...
Hranice vzplála a vzňala se
plameny šlehají rudé,
do hrobu s sebou vzala
nevinnici, tělo útlé.
Lidé výskají: „Ďábel zmírá!“
„Čarodějka plá!“
„Špínu světa plamen stírá
Ďáblova běhna zlá!“
A dívka křičí, hrůzný to jek
Maso se škvaří
Lid kryje si uši, jímá jej vztek:
„Proč není zticha radši?!“
Hrůzný to pohled, hrůznější však slech
plameny šlehají rudé
A Bůh jen si tiše vzdech –
vezme k sobě další tělo útlé.
Komentáře (2)
Komentujících (2)