Měsíční muž
Anotace: hodně smutný když to pochopíte
Vidíš ty blesky na louce
ten svit a hvězdné mření?
To měsíční muž divoce
křepčí v svém vytržení.
Jak stříbro se mu na kštici
nebeská rosa leskne
a květy v spršce zářící
zpívají písně teskné.
Rosa se perlí v třpytu hvězd
a zvonce květin znějí
a zem poslouchá jejich zvěst
a tone v beznaději.
Měsíční muž se usmívá,
i když ho trápí, mučí
stále víc touha trýznivá
vzít slunce do náručí.
Tak jeho duše po léta
se marně vzpíná k dáli
v bolný zpěv květů zakletá
a ujařmená žaly.
Jeho stesk v travách šelestí
a háje tonou v pláči,
když na křídlech své bolesti
s osudem smířen tančí.
Komentáře (1)
Komentujících (1)