Pohřeb
Anotace: Báseň pro navození smutné nálady.
Pohřbili chlapečka za městem na kopci,
na mramor vyryli jméno co po otci.
Vložili chlapečka do rakve dubové,
poslouchat navždy jen ticho hrobové.
Pohřbili chlapečka do jámy hluboké,
dvě jeho tvářičky nebyly nachové.
Oblékli chlapečka v drahý šat,
v tom co si nesměl nikdy hrát.
Pohřbili chlapečka do země studené,
dvě modré oči, stále měl zavřené.
Šedivou kravatu vázal mu otec,
ten co jej donesl na onen kopec.
Pohřbili chlapečka pod vrstvu hlíny,
s tělíčkem proklatým zrezlými klíny.
Plakala matka do jeho vlasů,
ztratila na světě největší krásu.
Pohřbili chlapečka do věčné tmy,
pro jeho touhu, pro jeho sny.
A všichni tiše, s hrstičkou prachu,
na chvíli skryli svůj pocit strachu.
Přečteno 985x
Tipy 21
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Anjesis, Kapka, Gabrielle, Tamara, 6thSun, Slečna s pokřiveným charakterem, Kett, Archotheria, CULIKATÁ, ...
Komentáře (6)
Komentujících (5)