Snad bych mohla spíš
jen srdce z půli sťaté
a nezávislost
zahodit do hlubin duše.
A tvoje srdce, víš
se nedozví, že bylo také
pro pošetilost
odvlečeno.
Suše
a bez výčitek
pak budeš stát
na našem kopečku
a počítat jednu, druhou ovečku
dokud…neusneš.
Pro začátek:
TY můžeš spát.