Na místě víkendových výletů
Anotace: noční nebe je jako duše prázdné...a jen sem tam se mihne nějaká hvězdička
Moje hlava? Duše?!
V černé tmě tu přežívají hlísti
Svět si tu prohlížím v zástupech odrazů
Na dlaždičkách leží mokré vlasy
Týden je sedm pochmurných krkavců
Po kostech lezou mravenci
Na hrobech vítr žene listí
Ve větvích nahoře je prázdno, stromy opadaly
vše je tak jednoznačné jako studený mramorový blok
protkaný červenými žilkami, jako tvář a ruce truchlící ženy
...déšť a slzy! všechny to mrzí!...
Za silnou zdí toho smutného sídliště náhrobků
Je jenom věčné pole hnědé hlíny
Táhne se dál a dál na všechny strany odsuď
Nekončí, zůstává prázdné a rovné, vybízí k pohledu do dálky, kde nic není
Všechno je tady, tady je smrt a smutek
Mimo to zbývá už jen vítr, který nepřestane zpívat
a
z
jeho zpěvu
nakonec rozbolí hlava
Přečteno 281x
Tipy 4
Poslední tipující: Papagena, mkinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)