Noci
Anotace: modlitba k noční královně
Má bledá noční královno, jež máš plášť barvy havraní,
každá z nás jiný uděl má, obě však k slzám dohání.
Tvé slzy ovšem rosou zvou
a tvůj pláč je tichou prázdnotou.
To mé slzy slané od lítosti,
by vzbudily v lidech více zlosti.
Proto je svěřuji jen tobě,
abys je skryla ve své době.
Svěřuji ti je pod tvým závojem,
v polštáři, jenž byl jimi napojen.
Nenechej mi je na očích a ladem,
ty, jež nás tišíváš svou temnotou a chladem.
Přečteno 343x
Tipy 25
Poslední tipující: seh, Trystan ap Tallwch, angellka, Sirnis, Angela Valley, Nijura Pudlikovna Arianovská, Mrs.Underwood, Charibeja, Eru Alonnar, la loba, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)