Žij, než ti sen uteče
Anotace: Asi nejsem schopná napsat nic veselého...
Život je pouhou pohádkou
a smrt jen šťastným koncem.
V svých snech můžeš být rusalkou
nebo bohatým princem.
Králíkem v klobouku,
nebo snad vílou
královnou na zámku,
pouštět si žilou.
Pak ale přijde ta temná noc,
překryje tvé dětské oči,
sny ztratí svou kouzelnou moc,
kolotoč světa se roztočí.
Najednou zmizí vše, čemus věřil,
i každý člověk, jemuž ses svěřil.
Zbydou jen stíny a ztracený den,
jen tichý vzdech a tišší sten.
Zbyde jen bolest, co nelze skrýt,
na srdci šelest a v srdci nýt.
Pak zbývá ti jediné, člověče -
Žij! Než ten sen ti uteče
Přečteno 449x
Tipy 30
Poslední tipující: Findë, Pauli, G.P., Anjesis, Sladkalu, lucajda89, mida, Verena, Denael, Gabrielle, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)