Svíčka
Anotace: najdi své světlo života...
Svíce-z tuku a slz
myšlenkou protkaná,
co hlavou potkana
prochází skrz
Její zatuchlá vůně omračuje oči,
sytí mozek iluzí a snahou,
odhaluje pravdu tolik drahou
a v poháru namísto vína - krůpěj moči
Při plameni záchvětu slyšet řinkot kostí,
to bohulibý marný hlas-
kde na místo knotu šedý vlas,
jež plane mrazem na předměstí
Tato svíčka u mé lože-
straší, hlídá ďábla,ach můj Bože!
Komentáře (0)