to šumění básníkovi obrátilo listy
v notesu, kam tikot žití psal,
hudba i smrt prošly těmi místy
bláznivý kde končí karneval
světlý bod, ten nebývá vždy jistý
byť někdo blízko píseň něžnou hrál
v čisté duši i bol bývá čistý
když vznáší se jak krutý recital
***
Jiří
20.01.2011 20:32:00 | j.c.
když zhoustne krutý bol
když zvětší objem svůj
pak tělu hřeby kuj
a trpět nedovol
když sedne k očím tma
když chlad jen přikryje
pak pro tělo buď kat
ať duše ožije
a volně vznáší se a letí
a posune se k modrým planinám
a k hvězdě první, druhé, třetí...
a možná zůstaneš tu sám?
a místo mne Ti zavoní jen květy
pak po větru Ti cit svůj pošeptám...
19.01.2011 06:55:00 | šuměnka