Zpěv duše
Anotace: Z pocitů večerních.
Slzy slunce kanou v zemský klín,
hledím na soumrak a halí mě splín.
Jestli zítra ráno znovu vyjde
a další den s ním opět přijde.
Mnoho otázek si teď kladu
a měsíc zatím přebírá svou vládu.
Zlaté hvězdy v úkol luny dlící,
bdí nad mou duší, raněnou a spící.
Září svou zpěvnou konejší její velký bol,
hladí jí vánek šeptající z temných hor.
Jitřenka jí pak něžně probudí k ránu
a slunce klíčem paprsků otevře dne bránu.
Vše zlé odpadlo, noc si to vzala s sebou,
jen vzpomínky ještě trošku na srdci zebou.
Přečteno 368x
Tipy 19
Poslední tipující: Judita, Bambulka, Vlk v rouše, Psavec, Elwig, Danga, Gabrielle, Kars, danav, Anjesis, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)