Do barev
Anotace: Věnovano té, ke které si našel cestu až časem :) a už by jí nevyměnil :)
Sbírka:
Skrz obyčejné dny
Do dvou barev svět neoblíkneš
¨
někdy i béžová
zabolí víc než bílá
zvlášť když ve svatebních šatech
cítíš pnutí na prsou
a hrdličky si s plísní v peří
prozpěvují umíráček
Ona i noc zaleskne se žluklou šedí
pod kloboukem mladíka
co s flétnou žebrá
na kolejišti půlnočních tramvaje
doufaje, že tentokrát před ním nezastaví
I zeleň listů pampelišky
zmítá se vybledlostí
v odrazu prvních letních dešťů
pro které malíři
opouští své milenky
se skicami v podpaždí
I modř ranního nebe
někdy zrůžoví
studem v podvazcích prostitutky
co zapomněla na odstup od klienta
který jí voněl po vanilce
...
Do dvou barev svět neoblíkneš
i když povětšinou
zdá se černobílý
Přečteno 439x
Tipy 25
Poslední tipující: Jiparo, zenge, Jana M., dream in emptiness, Mbonita, floreciente, labuť, Psavec, CULIKATÁ, Princezna.Smutněnka, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)