Sám
Jsem sám jako strom v poli,
Sám jako v plotě kůl.
Ten pocit bolí,
Asi jsem vůl.
Sám jako na nebi slunce,
Jako dům u lesa.
Sám jako žába v tůňce
A tak prosím nebesa:
Vemte si mě k sobě,
Život za nic nestojí.
Žiju v téhle době
A zemřít se nebojím.
A tak prosím Boha o milost,
Ať mě k sobě veme.
Z toho mi nepomůže opilost,
Já a já už jdeme.
Nic mě tady nedrží,
Nic mě nepoutá,
Nic mě nezdrží,
Ani nespoutá.
A tak se tebe Bože ptám:
Proč jsem sám?
Komentáře (1)
Komentujících (1)