Umřela spravedlnost
***
Tmou vratkých zítřků tkaná pavučina
Ráno už slunci kořist nevydá
Anděly zpité vrhla kocovina
Na hroty hvězdy krále Davida
Souboje s mocí rozum nevyhrává
Panenky poztrácené pláčí tichounce
Okolo kolejí snad ještě roste tráva
Rosa se třpytí v květech na louce
Tak jako kdysi před tím velkým třeskem
Den střídá noc za chladnou ocelí
Oči se krčí v bázni před zábleskem
Loď proplétá se skrze šrapnely
Árone proroku tvou hůl ti polámali
Golgota touží po svých prokletých
Rub a líc nekonečna rozplývá se v dáli
Umřela spravedlnost v drátech ostnatých
***
Přečteno 424x
Tipy 20
Poslední tipující: jitka.svobodova, PangurBaan, Elyona, Leedram, labuť, ECHO PARAZIT, Kubino 2, Doradan, Noc17, Květka Š., ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)