Mloci
Anotace: Krajinou šedou se stromy zemřelými kráčeli ve třech šestiřadých plucích černí mloci. Ten největší, kapitán obojživelného vojska, dal jasný a přímý rozkaz: Pochodem vchod! Levá dva...
Chodí mi tmou v noci
po pokoji v mloci
no a mě to budí ze spaní.
Náhle v cimře mlha
a malý mlok šplhá
po pelesti ke mně do dlaní.
Zabalen do deky
vnímám žluté fleky,
no, a to mě budí ze spánku.
Plný slz a stesku
sním tu o rozbřesku,
tak už prosím zapěj, skřivánku.
Komentáře (3)
Komentujících (3)