Setkání na vodě
Anotace: I víly pláčou...
Obléká se do stříbrné hladiny
vlnky se pyšní flitry na hřebíncích
plesové šaty ze všech nejkrásnější
jí darovalo slunce pod obzorem
Rusalka očekává kouzlo proměnění
a raduje se z tiché slasti bytí.
Kde jsi, můj princi v něžné svatozáři?
Připlouvá labuť s poraněnou šíjí -
esence krásy, bílý otazník
proč, proč jen? Komu ublížila?
Rusalka mlčí. Navždy oněměla.
Dvě kapky krve padly do leknínu
voda se čeří smutkem -
za čí vinu?
Komentáře (2)
Komentujících (2)