Peklo Krále
Anotace: překvapen, že tu tahle má báseň chybí, to musím hned napravit...
Probudil se v pekle,
byl večer,
ještě než světlo zahlédl,
už brečel.
Dnes zase nevstal,
ani on,
ani sluha -
za dveřmi schován.
Už to bude pět let co ho nezavolal.
Pět let co z lože nevstal,
pět let co sluha klečel.
Pět let, co nový král v posteli brečel.
Nevyhléd z okna do zahrady,
neviděl svého předchůdce popravu,
nenechal odhrnout lože závěsy,
nepustil z objetí její mrtvolu.
Nejedl ani nesnil,
jen spal,
a dál a dál a dál...
Opravdu mu za to kouzlem získaný trůn stál?
Přečteno 327x
Tipy 2
Poslední tipující: Megalo'R
Komentáře (2)
Komentujících (2)