Utrpení básníkovo

Utrpení básníkovo

Anotace: Ze sbírky: "Básně Nebásně"

Sbírka: Básně Nebásně

Utrpení básníkovo



Psával básník, psával,
básně své,
číst lidem je dával,
byly šťastné i mdlé.

O lásce a zklamání,
přátelství a zradě,
snil o svém vydání:
„Knihy života v řadě“.

Peníze však hýbou světem,
vštěpují už malým dětem.

Pracoval básník, pracoval,
do úmoru kostí,
své tělo při tom zničoval,
utápěl se v zlosti.

Jednoho dne kus betonu,
na ruce mu dopadl,
nevěřil tomu,
bolestí na zem upadl.

Peníze hýbou světem,
vštěpují už malým dětem.

Kvůli penězům přišel o ruce,
klátí ho nemoce.
peníze kazí svět,
jako turbulence klidný let.

Utrpení básníkovo jest,
peníze zlé, přihlouplé.

Autor Miro Sparkus, 15.07.2006
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

promin ale uz jsem od tebe cetla lepsi nejak me to nevzalo ale neni zas tak spatna myslenka dobra penize jsou problem vsech bohuzel

15.07.2006 22:56:00 | 89Rosa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí