Anotace: Takhle vždycky dopadne, říkají, že si to zaslouží, říkají, že ji nesnáší...
Jen zlehka ji za křídla vzali,
že s každým dotykem,
mrznou jim ruce,
jak led...klouže tak hladce!
Opatrně ji zvedli,
však opět spadla,
na tváři jí taje mráz,
chlad z ní mizí...umírá.
Křehká vála z ledu,
vločky ve sněhových vlasech,
ve vodu se mění,
odletěla do sněhového sněnní.