Je mi celkem jedno, jak je ta báseň vystavěná, dobře vím, o čem mluvíš. Když na tebe padne deprese, do ničeho se ti nechce, a neexistuje východisko...
03.09.2006 16:30:00 | Foton
Ale není z mé hlavy. Poprvé tento výraz použil asi J. Kostohryz. Co se týká plochosti, já kladu největší důraz na srozumitelnost a pochopitelnost. Pokud se pisatel omezí vysokou poetičností a naprosto zavrhne prozaické formulace, často dá velký problém pochopit, o čem ta báseň vlastně je.
03.09.2006 16:26:00 | Zahir
souhlasím s harym.. ale nadruhou stranu se mi líbí, že o té "nenaději" alespon píšeš.. že to neuzavíráš v sobě.. protože, to by ti moc nepomohlo.. začínám tě mít celkem ráda.. takže žádné takové jasný.. ? :)
všechny lidi přeci nejsou stejný..
a i když se zdám jako takový malý neslušný a rozmazlený blázínek..... myslím to vážně. :)
hm?
pa...týnulka
03.09.2006 10:54:00 | Zamilovaná do nezamilované doby
Fakt je, že nové slovo v názvu i textu básně je nejsilnější. (A je to moc dobrá známá i moje) Máš tam nějaké pěkné obraty, "že ani chuť se opít necítíš", "vůně cizích krajů potěchy ti nepřinesly", ale ostatní je takové spíš ploché, už často použité v podobných úvahových básních.
02.09.2006 23:32:00 | Hary_nš
Ahoj! Chtěla jsem ti dát 60%, ale nějak jsem se překlikla, sorry. =O) Moc se mi líbí to slovo nenaděj, ale styl té básně mi nějak nesedí
02.09.2006 22:50:00 | Elvien