Dozněla Beethovena Devátá
Anotace: Depresivní milostná báseň.
Dozněla Beethovenova Devátá
a nastávající ticho
semele trosky tvých vzpomínek
v prachuprostý splín
bez pocitů smutku, naděje či vin.
Upřený pohled na silnici ze zlata
lemující zdánlivé mohyly
krevnatých nezvířat - pololidí
hýbajících se v kolovrátku
nevěda na krku oprátku.
Kusé hnidy bleskotající se na sochách
lesy ve zdánlivých mhách
oproštěny od klepoucích se zrnek rosy
až v poledne v pravý ten čas.
A večer zhasneme zas.
Jako včera.
Jako zítra.
Jako vždycky.
Komentáře (1)
Komentujících (1)