Bezhlavé baterie
Své hlavy táhnem za sebou,
Po zemi, v blátě.
Jich není třeba pro život,
Tady, v tomto státě.
A na čelech vypálené symboly,
Zkřížené meče…
Na znamení jediného,
Že krev teče.
V potocích místo vody k pití
Teče žal,
Zrovna v tom čase, kdy vítr
Severní vál.
U všech domů na každém rohu
Leží zvratky.
Nikdo, nikdo je neuklízí, když
Dlouhé jsou pátky.
Jen ty baterie čekají,
Stojí u dveří.
Čekají na rozsudek svých hlav
Ve veřejné soutěži.
Komentáře (0)