Čas dušičkový
Kdosi napsal "hřbitove, hřbitove - zahrado zelená
do tebe sázíme nejdražší semena".
A čas dušičkový nám to dokazuje.
Ani ten nejkrásnější podzim tu ztrátu neztiší.
Jen sychravost a šedá obloha.
plamínky svíček,vůně tlející země,
zeleň věnečků, různorodost květů,
bolest a tíha na prsou.
Zaslzené oči, sepjaté ruce,
šepot rtů drmolíc modlitbu
s podtextem barevných stužek "V Z P O M Í N Á M E"
To je čas dušičkový.
Říká se, že čas všechno zahojí.
Ne nezahojí, pouze otupí hroty bolesti.
Jen hezké vzpomínky pomohou
a slzy,které tu bolest odplaví.
Aspoň do příštích dušiček.
TO JE ČAS DUŠIČKOVÝ.
Komentáře (4)
Komentujících (3)