Král a kat
Anotace: Pokus o netradiční báseň
Král klek,
na kolena pad.
Kat sek,
král mrtev tak.
Jak král žil
že kat jej sťal,
snad jen snil
a jen se smál
když lid mu mřel
v tmě sta cel
a hněv naň vřel
jak pach těch těl?
Či vše jen je lež
již děl mu syn
an skryl se v věž
řka králi zhyň?
Sto a sto let
co děj ten se stal.
Pravd jak hvězd,
však hněv žije dál.
Komentáře (0)