Sebe vražda
Anotace: Osamělá, melancholická... použila jsem v ní už něco z jiné básničky, psáno ve smutku
Zavřít oči
a dlouze spát,
O všem, co nemůžu,
nechat si zdát.
Chtěla bych býti hvězdou,
na noční nebe odletět,
Chtěla bych daleko býti,
a už Vás nikdy nevidět.
Chtěla bych se protknout mořem,
vlny by zaplavily mé tělo,
Já potopila bych se na dno,
jen takhle by to býti smělo.
A víš, proč se ponořím na dno?
já už nechci vidět světlo,
Jen na kolena upadnout,
a všechno, jen ne nadechnout!
Dech zadržím,
Já to vydržím.
Odvaha mě opouští,
Samota jak na poušti,
Mě stále jenom proklíná,
a černý kruh se zavírá.
Oddělená prokletím,
a nikdo kdo mi pomoci,
A na náhrobku napsáno,
To je ta, jež žila v bezmoci.
Zavírám oči,
vím, že se neubráním,
Zavírám oči,
vím, že se nezachráním.
Komentáře (2)
Komentujících (2)