Spirála dolů se stáčející
Tobogán na dno propasti
Kde leží tvor tiše spící
Chytil se totiž do pasti
Barvy ve stínech mizí
Spojení s realitou též
Sám sobě teď cizí
Naděje jest lež jak věž
Pod nohama hlína vlhne
slzy měkčí půdu
Hladina pak odraz vrhne
Spatřil v sobě zrůdu
Teče pramen, teče
Den po dni, rok po roku
Čas nechutně se vleče
A slzy imitují tvar potoku
Světlo vidí,
vzhůru stoupá, jako i hladina
Do světa lidí,
k breku ho žene svobody vidina
Před cílem těsně dochází k prozření
Voda plní jednu po druhé plíci
Se Sluncem nad hlavou svět pro něj není
Zhasnul svou života svíci
Na dně zas tiše spící