Anotace: ...
Samota – jak ostrá břitva,hrany její dotkne každý.
V bolestí se ráda pitvá,bude tady s námi navždy.
Přes ta všechna pohrdání,nenávistí k ní sklízené,
Pověz bratře mi od srdce;nemiluješ též ji méně?
Přeci nám tak přirozené,být ovečkou,co jest sama.
Všichni bychom slitováni čekali od Pána.
Však ho ale nečekejme,
dokaď nám jest dáno;
„…Trpět budem všichni stejně“ –
– jak nám bylo přáno.