Náhrobní kámen
Anotace: někdy si člověk všimne něčeho, co jindy přehlíží
Neznámé jméno vtesané do kamene,
starý náhrobní kámen zdobí.
Dnes si už ztěží někdo vzpomene,
jaká duše se s ním asi pojí.
Stojí opřen o hřbitovní zeď,
Mechem a břečťanem obrostlý.
Já všimnul si ho až teď,
už nikdo před ním nepostojí.
Připomíná doby dávno minulé,
opuštěn jak sám čas,
já stojím tu teď pohnutě.
Proč upoutal můj zrak ?
Přemýšlím kdo to asi byl,
Zda poctivý , či lump a lhář.
Jestli milován tu žil,
to nedozví se už nikdo z nás.
Přečteno 581x
Tipy 11
Poslední tipující: Naylit, Elisa K., básněnka, zaba.zuzla, Psavec, Anjesis, Mikys
Komentáře (6)
Komentujících (6)