Anotace: Poslední den...
Nový začátek v hlasu umrlých duší,
vyprahlých písků v propast přesetých.
Tak dole leží, sval do hlouby buší,
bílý kvítek v stisku prstů prokletých.
Hnilobných končetin ožívá v tom jasu,
pozdvihá květ, tělo bledé v prostý šat.
A vzhůru v převratný pád v linii času
tam kde ostří meče brousí kat.
Zvon divoce o hranu v ponurý hlas
kde z úskalí nářků v slzách bloudí.
Myšlenky rozpité postrádají čas,
jenž nad řetězy ohyzdná soudí.
Poslední zvuk rozplynuv se v kraji,
poslední slza vpila se v rodnou zem.
Hrůzných myšlenek co v dech se tají,
takový byl ten poslední den.