VZPOMÍNKY
1.
Sevřené hrdlo
a splavené oči
pro ztrátu
tak proč!
Odchází na druhou stranu
a tebe tu nechal
jen plaché vázané dlaně do kytic
z extravagantních pugétů
svírají smítko minulosti
jako hladová láska milence
pocit opuštění
a čistý zármutek
stéká do slz po kapkách
tak proč!
Otvírá nebeskou bránu
když ještě všechno ti nedal
jen rtuťovité slzy
balené po pěti do krabic
zanechal ti jako pointu
na hraně věčnosti
než vyprchaly jeho vysněné ambice
strach ze samoty
a srdce puklo v tahu
když se musel z něho oddělit
tak proč!
Tak mladý
a plný života
odchází bez rozloučení
a teplého obětí.
2.
Když vracíš se domů
a otvíráš dveře
první co vidíš
jsou jeho staré zablácené tenisky
co v nich často chodíval
když držíval tě za ruce
v podzimních procházkách
už tolikrát chtěla si je vyhodit!
A kousek dál
do koberce zapletené
leží jeho vlasy
ještě teď cítíš
tu vůni
když vášnivě tě pomiloval
a ty v opojné slasti
prudce zajížděla si mu do nich
zůstaly ti jen vzpomínky
na silného ušlechtilého muže
ve znamení střelce
když zbožňoval tě celým svým srdcem
jako první jarní paprsky slunce
co tak milují je rudé růže.
Přečteno 331x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, střelkyně1, Naylit, zaba.zuzla, Mbonita, tato22, Psavec, Jedůfka
Komentáře (3)
Komentujících (3)