Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=uwBwKcQ1k84&ob=av2n
Zpod peřiny
vyvěrá tolik potřebné teplo,
aby mě pružiny
mohly v klidu zimomřivě
do svalů a kostí šťouchnout
a rozštěpené žaluzie
pustí na mě světlo.
Bez lítosti.
Ospalky lepí mi oči
-jsou jako sekundové lepidlo-
společně s mými myšlenkami
ze včerejší tmy
té noci,
kdy
jsi
bez lítosti
odešel.
Ještě nenadešel
čas
probudit se zcela.
S bradou u kolen
jsem celá
v jiné dimenzi.
Jako by žádné z těch vzpomínek
nikdy nenastaly.
Jako by mé tělo
z jiné hmoty bylo
s tvary
nám neznámými.
Jako by všechny
důkazy o mojí existenci
náhle vymizely.
Náhle
a bez lítosti.
A všechen
ten
opar v dáli,
jejž jen já mohu odvanout
halí moji duši
neustálým
snažením se vyprostit
z tvých rukou,
jež cítím
na svém těle.
Pak s lítostí mně vrozenou
je odstrkávám.
A s bolestí mně vnucenou
je zabíjím
v sobě.
Tobě.
Jestli si chceš opravit ještě další chyby?
ZPOD peřiny
JAKO BY
opar v dáli, JEJŽ
s lítostí MNĚ vrozenou
s bolestí MNĚ vnucenou
Interpunkci pomíjím. A jsem ráda, žes to vzala. (Asi jsi hodně chyběla ve škole? Neboj, nevysmívám se, jen se směju.)
09.04.2012 14:32:56 | laludmi
Jo, tvoje báseň se mi líbí. Jen škoda, že jsi trochu dezorientovaná i v pravopise.
09.04.2012 09:20:19 | laludmi
Máš pravdu, pravopis je mým velkým nepřítelem. Děkuji za upozornění:)
09.04.2012 11:18:50 | Demotivovná Dezorientace