Kat
Lásko stávej, bude ráno.
Jak jen můžeš spát.
Jméno znám. Znám číslo tvých dat.
Vždyť já, já sem tvůj kat.
Alej stínů z dvou hvězdí.
Pár hvězd, skládám v souhvězdí.
Blízký, úsvit můj náhlí pád.
Úzkost dávno, kámen vpil.
Stínů ptám se bůh, kde byl.
Právě v chvíli, hřích když mě škráb.
Anděl spásy, stářím je sláb.
Svírá dlaň, poraněnou.
Souzená, nám je délka cest.
Vstávej, svítá, vchází tvůj kat.
Komentáře (0)